16 Ekim 2014 Perşembe

Bezelyeli Kuzu Kebabı


Kuşbaşı Kuzu 500 gr
Havuç 2 adet
Patates 2 adet büyük
İç Bezelye 500 gr
Domates Salçası 2 yemek kaşığı
Biber Salçası 1 tatlı kaşığı
Tereyağ 2 yemek kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Taze Kekik 3 dal

Kuşbası etleri harlı ateşte erittiğiniz yağın içinde kavurun ve orta ateşe alın. Salçaları, tuz, karabiber, pul biber ve kekikleri ilave edin.
Halka kesilmiş havuçları etlerin içine ekleyip kavurun biraz yumuşadıktan sonra küp kesilmiş patatesleri ekleyin kavurun. Bezelyeleri yarım çay bardağı sıcak su
ile tencereye ekleyin ve kapağını kapatın.  Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Patatesler pişince, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırınınızda 15 dk pişirin. Yemeğiniz servise hazır.