En lezzetli tarifler, gidip, görüp, yediğim en güzel yemekler, en iyi içecekler, gidilmesi gereken yerler ve çalıstığım restorantların özel tarifleriyle sizlerleyim.
18 Ekim 2014 Cumartesi
KURU KÖFTE
Dana kıyma 500 gr
Bayat ekmek içi 2 dilim
Soğan 1 büyük
Yumurta 1 adet
Sarımsak 3 diş
Kimyon 1 çay kaşığı
Tuz-Karabiber 1 çay kasığı
Maydanoz yarım demet
Kıyma, ıslatılıp sıkılmıs ekmek,rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon,
kıyılmış maydanoz ve yumurta karıştırılır. Çok iyi yoğurulur.
KÖFTENİN 1. İPUCU İYİ YOĞURMAKTIR.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, avuç içinde yuvarlanır. İstenilen şekilde köfteler hazırlanır.
Kızgın bol yağda kızartılır.
(NOT: Köfteler kızartılmayıp, cızbız yapılcaksa, daha az ekmek içi konur. Yumuşak olması için,yoğrulurken 2 kaşık yağ katılır.)