18 Ekim 2014 Cumartesi

NOHUTLU PİRİNC PİLAVI



Piriç              2su bardağı
Nohut            1 su bardağı 
Su / Et suyu   2,5-3 su bardağı
Yağ                3 yemek kasığı

Nohut aksamdan soguk su ile ıslatılır. Sonra suyu dökülür  yeni bir su ile pişinceye kadar haşlanır. Süzülerek bir kenara alınır.

Pirinçler yıkanır. Yarım saat kadar ıslatılır(suda bekletilir). Sonra pirincin suyu süzülür.

Pirinç bir tencerede yağ ile kavrulur, cıtırdamaya basladıgınde nohutlar eklenır bır defa cevırdıkten sonra sıcak su eklenır.

5 dk harlı ateste pişirin ve sonra altı kısılır. Piştikten sonra tencerenin üzerine temiz bez ya da kağıt peçete gerilir.
Kapagı kapatılır ve yarım saat demlenmeye bırakılır.
Servisten once bır kere karıstırılır ve karabıber eklenerek servıs edılır.