30 Ekim 2014 Perşembe

SIZDE SAĞLIKLI ZAYIFLAYABİLİRSİNİZ

Kilo vermenin sırları =)




1- Kendinize inanın. Kimse için değil kendiniz için sağlığınız zayıflayın.

2- Porsiyonlarınızı küçültün. İlk adım küçük tabaklarınzı ana yemek tabağı yapın.

3- Günde 5-6 öğün. Küçülen porsiyonlar, yavaş yemenin yanı sıra sık sık yemek de metabolizmayı hızlandırır.




4- Ara öğün tüketmeyi asla unutmayın. Ara öğününüz, elma, armut, mandalina gibi meyveler ya da havuç gibi sebzeler, tahıllı yiyecekler, yağsız yoğurt, süzme light peynir gibi gıdalardır. Ara öğün 170 kalorinin altında olmalıdır.




5- Bol bol su için. Açlık hissettiğiniz ilk an bir büyük bardak su için. Günlük ne kadar su kaybettiğinizi yukarda görüyorsunuz. Hala günlük su ihtiyacınızı karsılamamakta kararlımısınız? Günlük minimum içmeniz gereken su miktarı 2 litredir.




6- Aksam 6'dan sonra karbonhidrat yemekten uzak durun. Şeker ve ekmek insülin seviyesini bir anda cok yukseltir uzak durun. Aksamları dizi ya da film izlerken tatlı, kek, börek, çörek yemek yerine 1 avuç tuzsuz ve sossuz badem gibi yiyecekleri tercih edin.



7- Hayatınızdan tuzu çıkartın!!! Tuz vücudunuzda su tutar. Tuz yüksek kan basıncının yol açtığından, tuzu azalttığınız zaman daha sağlıklı bir kalbe sahip olacaksınız.

8- Kilo verdiren haplara inanmayın uzzak durun !!! O haplar kalp ritminizi arttırarak kalp krizine yol açar...

9-Alkol. Birada yüksek miktarda maya ve şeker vardır. Diğer içkilerde yüksek şeker içerir. Alkol metabolizmayı yavaşlatır.

10- Dişarıda yemek yemeğin. Eğer dışarıda yemek yemeniz gerekiyorsa ızgara tavuk, ızgara et yemeği tercih edin. Kızartmalardan ve soslardan uzak durun.


11- Televizyon izlerken asla yemek yemeğin. Sadece yemek masasında yemek yiyin ve yemek hazırlanırken atıstırma yapmayın.

12- Yaşam tarzınızı değiştirin ve düzenli egzersiz yapın. Düzenli beslenin.