16 Ekim 2014 Perşembe

Sulu Bulgur Köftesi


Yarma 2 su bardağı
İnce Bulgur 2 su bardağı
Biber Salçası 1 tatlı kaşığı
Domates 4 adet
Ceviz İçi 1 avuç
Tereyağ 1 çorba kaşığı
Pul Biber 1 tatlı kaşığı
Maydanoz yarım demet

Bulguru ve yarmayı sıcak suda ıslayın. Yarım saat bekledikten sonra tuzunu pul biberini ilave edin. Yarım saat daha beklemeye alın.
Küçük misketler halinde yuvarladıktan sonra 1 saat daha bekletin. Beklettikten sonra yavaşça tek tek kaynayan suya atın ve haşlayın.
Domatesleri rendeleyin, bir tencerede tereyağı eritin ve domatesleri pişirin. İçine ceviz ile salçayı ilave edin ve karıştırın.
Köfteleri haşladığınız sudan e kepçe kadar sosa ilave edin ve köftelerinizi sosunuzun içine ilave edin.
Maydanozleri kıyıp yemeğinize ilave edin ve yemeginiz servise hazır.