28 Ekim 2014 Salı

TUZLU KURABİYE (KURU PASTA)



   Tek ısırıkta ağızınızda dağılacak nefis bir tarif  

 Hazırlarından çok daha lezzetli  

                                                                               :)                                                                                 





( 2tepsi )

Margarin                 1 paket
Sıvıyağ                   yarım çay bardağı
Yumurta                 1 adet. -akı hamura sarısı üzerine sürmek için-
Şeker                     yarım çay bardağı
Tuz                        1 çay kaşığı
Kabartma tozu       1 paket
Aldığı kadar un 







Hamur yoğurma kabınızın içine un dışında bütün malzemeleri videoda gördüğünüz gibi koyun. Malzemeleri harmanlayıp azar azar unu eklemeye baslayın ve yoğurun. Ele yapışmayan, kulak memesinden biraz daha sert bir kıvama gelene kadar yaklasık 15 dk yoğurun.





Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parcalar kopartıp istediğiniz şekli verin.

Ben burgu şeklini verdim yukarıdaki videodada nasıl şekil verdiğim var :)

İstediğiniz şekli verdiğiniz hamuru yağlı kağıda dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine çörek otu serperek önceden ısıtılmıs 160 derecelik fırına verin.

Fırında 20-25 dk pişirin

=)