23 Aralık 2014 Salı

Köz Patlıcan yapmanın en pratik yolları

Patlıcanlar yıkanıp kurulanır
  1. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  2. Ocakta ateşin üzerinde ya da mangalda patlıcan közlenir.
  3. Ocakta sebze közlemek için satılan tepsiler var onlarla ocağı kirletmeden kolayca sebzelerinizi közleyebilirsiniz.

  • Közlenen patlıcan sapından tutularak bıçak yardımıyla kabukları soyulur.
  • Ameliyat eldiveni giyerek elinizlede kolayca soyabilirsiniz.
  • Közlenmiş palıcanın karnıyarık gibi boydan yararak bir çorba kaşığı yardımıyla içi çıkartılabilir.

Bir süre bu şekilde bekletilerek suyunun akması sağlanır
İyi bir başarı elde etmek için patlıcanları alırken etli ve çekirdeksiz olmasına dikkat etmeliyiz.