23 Aralık 2014 Salı

Mantarlı Havuclu 3 Kat Pilavı

Merhabalar, bu ilginç tarifi televizyonda bir yemek programında görmüstüm aylar öncesinde.  Kendimce bir iki değişiklik yaparak pişirdim ve harika bir sonuç elde ettim :)  
Bilindik tatlardan, farklı lezzetler elde etmek mümkün. 

Hangi lezzeti daha fazla isterseniz o malzemenin miktarını arttırmak size kalmış bu tarifte :)

Havuç                3 adet
Soğan                1 adet
Sarımsak           1 diş
Mantar              yarım kilo
Kıyma               200 gr



Havuçları rendenin küçük bıçaklı yeriyle rendeleyin tuzunu ekleyin az zeytinyağında kavurun ve kenara alın.



Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında öldürün. Kıymayı ekleyin ve kıymayı kavurun kıyma kavrulmaya yaklastıgında mantarları ekleyin. Suyunu salıp tekrar suyunu cekinceye kadar kavurun. Tuzunu, Karabiberini ekleyin ve kenara alın.






Pilavı derin bir kap yardımıyla servis tabağınıza basın üzerine sırasıyla havuc ve kıymalı mantarlı harcınızı dökün. 



Bu şık ve lezzetli tarifi denemenizi öneririm pişman olmazsınız 

AFİYET OLSUN =)