23 Aralık 2014 Salı

Tereyağlı Pirinç Pilavı

  • 1 Su Bardağı Pirinç 
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1,5 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Su (ılık) 
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
Bir su bardağı pirinci 15-30 dakika ılık suda bekletin. Ilık suda beklemiş ve hacim kazanmış pirinçleri sudan geçirip beyaz suyu çıkıncaya dek yıkayın. Süzgeçte beklemeye alın. 
Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı ve tereyağın yanmaması için bir tatlı kaşığı da sıvıyağı alarak kızdırın. Süzülmüş pirinçleri kızgın yagın içine atın ve alttan alıp üste atarak karıstırmaya baslayın. Pirinc elinizde tutamıcak kadar sıcak olduğunda tuzunu ve suyunu ekleyin. 
Pirinçleri yıkadıgınız ıcın bıre bır ılk su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını en kısıga getirin. Pirinçler suyunu çekince ocagı kapatın ve havlu kagıt ya da temiz bir bez ile tencerenin agızını kapatın ve kapagını ıyıce kapatın yaklasık 40 dakıka bekletin. :)